Комунальне підприємство
«Рівненське обласне бюро технічної інвентаризації»
Рівненської обласної ради

В Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки «BRAMA»

None

            Проєкт «BRAMA» - це спільна робота громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі.

            Проєкт має чітку мету та завдання - знищення російських осередків в Інтернеті, зменшення рівня булінгу та цькування в мережі, протидія наркотикам та шахрайству, навчання та тренінги з кібергігієни, просвіта населення щодо інформаційної гігієни, залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції.

            Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою запрошують українців стати частиною «BRAMA».

Що пропонують учасникам:

- повідомляти про джерело неприйнятного контенту, для подальшого масового надсилання скарг спільнотою та подальшим блокуванням такого джерела;

- допомагати заблокувати джерело неприйнятного контенту, шляхом долученості до масового надсилання скарг;

- отримувати поради щодо медіа та кіберграмотності;

- бути поінформованим про небезпечні схеми шахрайств, які ширяться мережею;

- бути обізнаним, щодо фейків, які просувають вороги у наш медіапростір.

              Станом на січень 2024 року учасники спільноти заблокували понад 26 тисяч джерел поширення неприйнятного контенту. Статистика свідчить, що працювати ще є над чим, тому автори проєкту «BRAMA» потребують допомоги нових небайдужих і активних учасників.

 

Доєднатися до проєкту можна запосиланням.